rozemarijn

Culinair

Aangezien de smaak sterk is, is rozemarijn vooral geschikt om vleessoorten met een sterke smaak te begeleiden, zoals wild en rood vlees. Het overleeft een bak- en braadproces uitstekend. Het kan tevens gebruikt worden in salades en sauzen.

Aromatisch

De plant heeft een aromatische geur en wordt veel gebruikt om badkamerproducten van een geur te voorzien. Gedroogde stengels, zonder blad, kunnen worden verbrand voor een aangename geur. Twijgen kunnen tussen linnengoed worden gelegd. De plant houdt insecten op afstand en kan aldus worden rondgestrooid als er buiten wordt gegeten.

Medicinaal

Rozemarijn stimuleert de bloedsomloop en werkt bloeddrukverhogend bij een lage bloeddruk. Daarom wordt het ingezet bij een slechte bloedsomloop, vaatkrampen, koude handen en voeten en lage bloeddruk. Rozemarijn bevordert de spijsvertering en helpt bij chronische galaandoeningen, slechte leverfunctie, hoofdpijn en migraine door lever- en galstoornissen, winderigheid, zwakke maag, maagdarmkrampen en gebrek aan eetlust.

Extra vierge olijfolie "agrumato" rozemarijn

Ingrediënten
extra vierge biologische olijfolie 97%
biologische rozemarijn 3%
 
Voedingswaarde per 100ml
energie 3566kJ/852kcal
vet 89g
- verzadigd 16g
- enkelvoudig onverzadigd 89g
- meervoudig onverzadigd 7,8g
vitamine E 26,2mg
koolhydraten 0g
- suikers 0g
proteïne 0g
zout 0g
 
inhoud 250mle
 
Op een donkere en koele plek - buiten direct bereik van zonlicht - bewaren.

 

ander plaatjebiocert

Een van onze favoriete soorten is de extra vergine olie waarin rozemarijn is meegeperst. Rozemarijn voert ons met haar geur iedere keer weer terug naar zonbestoven berghellingen waar de stilte slechts wordt doorbroken door zacht gezoem van insecten, een enkele vogel en een knappend vuurtje waarop straks een mooi stuk vlees wordt geroosterd.

In uw winkelwagentje...

HOME ⬅

de smaken

basilicum
bergamot
citroen
knoflook-balsamico
rozemarijn
spaanse peper