IL MONDO PATA
Sinbds 1910 concentreert de familie Pata zich op de aanbouw van ottobratica, lecciono en ciciarello olijven op de terrasheklingen van de Monte Poro. Deze olijvenrassen staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit van de olieopbrengst.

Pata streeft daarnaast naar een duurzame bedrijfsvoering op ieder gebied. Zo besteden ze veel aandacht en zorg aan het bodemleven, werken ze met olijfrassen die goed zijn aange-past aan de lokale omstandigheden, wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Verder proberen ze uitstoot van broeikasgassen tot het minimum te beperken en worden genetisch gemanipuleerde gewassen buiten de deur gehouden.

Uiteraard bent u van harte welkom om dit alles met eigen ogen te aanschouwen.

Het leven is er om van te genieten. Genieten hoeft niet altijd groot te zijn, het is juist de kunst om het mooie te zien in het gewone, waardoor alledaags speciaal wordt. Om te genieten van eten, bewust te proeven en ervaringen te delen. Wij helpen daar graag bij, onder andere met deze bijzondere olie agrumato. De extra vierge olijfolie draagt het aroma van kruiden of vruchten en maakt het leven extra het genieten waard.

Le Opere e i Giorni

basilicum
bergamot
citroen
knoflook-basilicum
mandarijn
rozemarijn
spaanse peper

extra vergine olijfolie


Extra vergine olijfolie

grove

Superieure biologische extra vergine olijfolie uit Calabriƫ.

L Opere e i Giorni

Een serie gearomatiseerde olijfolie van uitzonderlijke kwaliteit. Er wordt geen gebruik gemaakt van essences, maar de smaakmakers (zonder uitzondering biologisch) worden tijdens de eerste persing meegeperst.

grove