citroen

Biologische 'single estate' agrumato extra vergine olijfolie, met meegeperste door de Calabrische zon verwende verse biologische citroenen.

Meer dan perfect bij vis, salades en groentegerechten.

Naast de tomaat is de citroen de vrucht met het hoogste percentage citruszuur, een stof die een wezenlijke bijdrage levert aan de energie-omzetting in de cellen. Daarnaast reduceert citroen het cholesterolniveau en werpt het een dam op tegen arterosclerose. De in de vrucht aanwezige citraten verbeteren de doorbloeding en de, met name in de witte laag onder de schil aanwezige flavonoïden zorgen voor een betere doorlaatbaarheid en elasticiteit van de haarvaten. Citroen help bij de vertering van vet en door het hoge vitamine C-gehalte versterkt het het imuunsysteem en verhoogt het de weerstand tegen infecties.

Extra vierge olijfolie "agrumato" Citroen

Ingrediënten
extra vierge biologische olijfolie 97%
biologische citroen 3%
 
Voedingswaarde per 100ml
energie 3566kJ/852kcal
vet 89g
- verzadigd 16g
- enkelvoudig onverzadigd 89g
- meervoudig onverzadigd 7,8g
vitamine E 26,2mg
koolhydraten 0g
- suikers 0g
proteïne 0g
zout 0g
 
inhoud 250mle
 
Op een donkere en koele plek - buiten direct bereik van zonlicht - bewaren.

 

ander plaatjebiocert

Antonio Pata doet de dingen graag perfect. Dat betekent dat zowel de extra vergine olijfolie als ook de gebruikte citroenen worden meegeperst en dat zowel de olijven als de citroenen met zorg, als fruit, worden behandeld. Dat alleen met biologische producten wordt gewerkt en dat ook op andere onderdelen duurzaamheid leidend is, als voor Pata een vanzelfsprekendheid.

In uw winkelwagentje...

HOME ⬅

de smaken

basilicum
bergamot
citroen
knoflook-balsamico
rozemarijn
spaanse peper