bergamot

Biologische 'single estate' agrumato extra vergine olijfolie met vers geplukte biologische door de Calabrische zon verwende bergamotvruchten. 

Een heel mooie begeleider van visgerechten, gestoofd vlees, gegrilde groente, pittige kazen, vruchtensalades, 'droog' gebak en desserts op chocoladebasis.

De bergamot staat onder wetenschappers bekend als Citrus Bergamia Risso, maar eigenlijk stamt de naam af van het Turkse "beğ armudi", wat "peer van de heer" betekent. De vruchten worden vrijwel uitsluitend in Calabrië geteelt, binnen een zeer beperkt gebied aan de Ionische kust in Reggio Calabria. Alleen daar heerst het voor deze teelt benodigde microklimaat.

De vruchten zijn tussen november en maart plukrijp en de bloeiperiode begint meteen daarna, in maart, als ook de regenperiode achter de rug is.

De specifieke geurstof is een essentiële grondstof in de internationale parfumindustrie, maar deze stof wordt tevens ingezet voor farmaceutische doeleinden vanwege haar antiseptische en anti-bacteriële werking. De voedingsmiddelenindustrie gebruikt de vrucht met name voor snoep, drank, met name likeuren en voor de befaamde earl grey thee.

In de keuken wordt de bergamot gewaardeerd om voorgerechten en hoofdgerechten van een speciaal, geraffineerd, accent te voorzien.

Extra vierge olijfolie "agrumato" bergamot

Ingrediënten
extra vierge biologische olijfolie 97%
biologische bergamot 3%
 
Voedingswaarde per 100ml
energie 3566kJ/852kcal
vet 89g
- verzadigd 16g
- enkelvoudig onverzadigd 89g
- meervoudig onverzadigd 7,8g
vitamine E 26,2mg
koolhydraten 0g
- suikers 0g
proteïne 0g
zout 0g
 
inhoud 250mle
 
Op een donkere en koele plek - buiten direct bereik van zonlicht - bewaren.

 

 

biocert

Bergamot roept exotische associaties op, beelden van duizend en één nacht en helemaal onterecht is dat niet. Het is een bijzondere vrucht met een kenmerkend aroma die slechts op zeer beperkte schaal wordt geteeld.

In uw winkelwagentje...

HOME ⬅

de smaken

basilicum
bergamot
citroen
knoflook-balsamico
rozemarijn
spaanse peper