basilicum

Culinair

Het kruid staat wel bekend als het koningskruid en dat is meer dan terecht. De smaak is zowel kenmerkenmd als subtiel. Het kruid leent zich in verse vorm het best als toekruid dat pas na de bereiding wordt toegevoegd, want anders vervliegt het aroma. Het is ook gedroogd te koop, maar wij vinden dat geen aanrader.

In de Italiaanse keuken wordt het veel in coimbinatie met tomaal gebruikt en in India wordt het als een heilig kruid beschouwd.

Medicinaal

Er zijn aanwijzingen dat basilicum antioxidante, antivirale en antimicrobiële eigenschappen heeft, en ook potentiële toepassingen heeft voor het behandelen van kanker.

Extra vierge olijfolie "agrumato" Basilicum

Ingrediënten
extra vierge biologische olijfolie 97%
biologische basilicum 3%
 
Voedingswaarde per 100ml
energie 3566kJ/852kcal
vet 89g
- verzadigd 16g
- enkelvoudig onverzadigd 89g
- meervoudig onverzadigd 7,8g
vitamine E 26,2mg
koolhydraten 0g
- suikers 0g
proteïne 0g
zout 0g
 
inhoud 250mle
 
Op een donkere en koele plek - buiten direct bereik van zonlicht - bewaren.

 

 

ander plaatjebiocert

Het leven is er om van te genieten. Genieten hoeft niet altijd groot te zijn, het is juist de kunst om het mooie te zien in het gewone, waardoor alledaags speciaal wordt. Om te genieten van eten, bewust te proeven en ervaringen te delen. Wij helpen daar graag bij, onder andere met deze bijzondere olie agrumato. De extra vierge olijfolie draagt het aroma van kruiden of vruchten en maakt het leven extra het genieten waard.

HOME ⬅

Le Opere e i Giorni

basilicum
bergamot
citroen
knoflook-basilicum
rozemarijn
spaanse peper

Masseria Antica Barbalace

extra vergine olijfolie